Välkomna till att dela en del utav mitt liv!
Bloggen innehåller mycket mode, mest Odd Molly men även andra märken jag gillar skymtar förbi, vacker inredning, tankar och funderingar. Även lite husbyggar tankar kommer att diskuteras och ventileras!

Lämna gärna ett avtryck, det uppskattas varmt!

måndag 29 juni 2009

VARNING för falska ODD MOLLY kopior på Blocket & Tradera

Odd Molly-kopiorna har tyvärr börjat sprida sig på Tradera. En diskussion pågår just nu också i Odd Molly-tråden på FL. Flera andra bloggare har oxå tagit upp ämnet, så surfa gärna runt bland oss för att få mer information. Du finner länkarna här till höger.

Kopiorna kommer med tags i varierande utförande och ibland tom med kopierad plastpåse. Kan verka helt ok från början, det är oftast efter första tvätten eller efter en tids användning som kvalitetsskillnaden märks - och agnarna skiljs från vetet. Som du vet så är en äkta Odd Molly ett plagg som är lika fint efter många tvättar eller en lång tids användning, detta är alltså inte fallet med de asiatiska eller kina kopiorna! Se upp med andra ord - för en kopia kan aldrig kvalitetmässigt nå upp till en äkta Molly, men kosta lika mycket i inköp på Tradera eller Blocket!

Så dom Odd Molly plaggen som jag upptäckt är mest frekvent kopierade och som återfinns på Tradera eller Blocket i fejk-kopior, men säljs såsom äkta vara i annonsen och som bör undvikas, enligt mitt personliga tycke, är

* Never forget the reason klänningen. (Denna klänning gjordes endast i 163 exemplar world-wide, har själv ägt ett utav dessa äkta exemplar, och den var mkt svår att få tag i. Har en säljare på Tradera exempelvis flera stycken - misstänktsamt i mna ögon. Be om orignalkvitto, fråga var den är inköpt. Lätt att kolla upp de få butiker i Sverige som fick leveransen!)
* Summer of 2007 tunic
* Odd Mollys mysdress i velour
* Velvet hood
* Lovely Knit
* Tenfold Knit
* Grandmas coat

Så var försiktiga när ni köper Odd Molly på Tradera eller Blocket till ett "bra pris"!

Tips för att undvika att bli lurad:
1.) Kolla om säljaren säljer mycket av samma sorts plagg, troligen så har han/hon köpt in ett stort gäng med kopior. Exempelvis hade jag personligen varit väldigt skeptisk om en "nyreggad" säljare på Tradera har samma plagg i flera olika strl!

2.) Är priset väldigt lågt? Då är det med stor sannolikhet ej äkta vara. Vi som vet vad vi betalat i nypris är väl medvetna om plaggens höga andrahandsvärde och har ingen anledning att "skänka" bort beg eller nya plagg för ½ eller 1/4 av orginal priset!

3.) Obs! Positiva omdömen behöver inte betyda att personen inte säljer fejk. Många ger omdöme så fort dom får hem varan, innan dom har använt plagget eller tvättat det! Är det någon som är nyreggad, var skeptisk - speciellt om säljaren bara har "officiella" Mollybilder på plaggen han säljer i annonsen.

4.) Det är bättre att spara ihop och köpa en äkta Molly i auktoridserad butik så att man har ett fantastiskt plagg som håller i många år än att man slänger bort pengar på något som håller en vecka och inte har något andrahandsvärde öht!

5.) Den lilla "boken" med tagsen kan innehålla en eller två tomma sidor på de fejkade tagsen.

Dessa fejk kopior är inte bra för Odd Mollys rykte, det blir inte lika exklusivt om vem som helst har råd med en fejk Odd Molly kofta.
Det gör det svårare för oss "ärliga" att sälja våra begagnade Odd Molly plagg och folk kanske tror att din nya Odd Molly är en fejk kopia även fast den inte är det? Och hur kul är det när man köpt sig sin dröm?

En extra säkerhet kan vara att köpa exempelvis på The Molly Mall eller av någon bekant som har historik kring plagget etc.
Fråga gärna någon av oss Mollyister som varit med länge och vet vad man skall titta efter...

Lycka till!

12 kommentarer:

♥ Bina ♥ sa...

Jag har en äkta Grandmas coat köpt från web-butik... den är gjord i kina. (visste inte att den också var en av de rippade)

efva sa...

Jag tycker det är trist att Odd Molly inte är intresserade av att ta fram en guide på fakekläderna. Läs på http://kjeck.se/molly.shtml

exklusivvardag sa...

Det är så trist med kopior, man måste verkligen vara försiktig :-)

Innerjoin :) sa...

Har heller inte hört eller sett att Grandmas Coat finns som fake....

Anonym sa...

men väx upp, Odd molly har sin tillverning i kina...
Alla mina Oddisar Står Made in China i... ska jag stämma Odd Molly då, jag har köpt allt i dersa affär...va fan tror Ni tillverkningen låg... i Stockholm eller... självklart Kina.
Vg. se här som ex. acne, Bruuns Bazaar och alla andra som Ni kan se.... www.chengkung.com HÄR TILLVERKAS ERA DYRA MÄRKESKLÄDER......

Anonym sa...

Såg det här inlägget för ganska länge sen och jag var nyligen i Kina. Där frågade jag specifikt efter Odd Molly på flera marknader, inklusive Silk Street som är känt för att ha kopior. En enda av alla jag frågade hade hört talas om Odd Molly, de andra oförstående säljarna trodde bara jag försökt säga Armani *s*. Jag tror verkligen att om det nu var så att detta vore utbrett så skulle kopiorna absolut finnas på silkmarket eftersom det är väldigt mycket europeer som handlar där (var o varannan kund var svenskar).
/Helena

Anonym sa...

läs detta http://www.smallcap.se/articles/1234/1/Odd-Molly---Analys-070821...Som varumärkesbolag har Odd Molly ingen egen produktion. Kläderna tillverkas bland annat i Kina och Indien. Odd Mollys resurser används istället till design, varumärkesvård, försäljning och marknadsföring. skriv inte vad du inte vet ett dugg om ...inte alla säljer kopior bara att vi har fler storlekar ute...ni e patetiska !!!

Anonym sa...

Hej, jag säljer själv Odd Molly plagg i olika storlekar och de är självklart äkta. Så det var ett dumt påstående att man ska bli misstänksam mot dem som har olika storlekar!

Anonym sa...

Hej, jag har en Odd Molly "never forget the reason"-klänning, selvklart äkta, med kvitto, storlek 3 som jag vurderar sälja. Klänningen är mycket lite använd. Bor i Djursholm, kom gjerna å se den. Svar till tove@sirisan.se

Oskar sa...

Hej.

Odd Molly tilverkar sina kläder i Portugal och Kina. Från dessa fabriker skickas väl uppskattningsvis hälften via vita kanaler till butiker resten till den svarta marknaden. Få eller inga tillverkar idag kopior det lönar sig inte det är bättre att betala den kinesiske förmannen 500kr i månaden och få en jämn leverans av kläder. Odd Molly själva kan i detta fall inte göra så mycket för plaggen är ju identiska, kjeck..... Väljer man att tillverka sina kläder i ett låglöneland där befolkningen av förklarliga själ är lätt mutbar så får man nog stå ut med det.

Anonym sa...

Har för första gången handlat en odd molly jacka på tradera. I jackans etikett är tillverkningslandet Turkiet. Är det ngn som vet om odd molly kläder tillverkas där? I kina definitivt ja har själv o m som är tillverkade där och som är äkta. Inköpta i butik och rekomenderade webshopar.

Anonym sa...

Hej!

Om man stör sig på kopior så varför hoppar man på folk som säljer det, men ingen gör nånting åt fabriker eller firmor som säljer öppet på nätet tex kinesiska firmor?
Alla jävla stora märken är medveten om det. Spelar dem dumma eller?
Typ dem vill fånga en person på tradera och ge 1 miljon kr böter men den där fabriken och grossisten i Kina säljer fortfarande vilken jävla dubbel moral, det låter som att stora märken har en hand i det.